Mijn persoonlijke 'Waarom'

Bij alles wat we doen, zouden we ons af moeten vragen waarom we dat doen. Dat heeft met doelgerichtheid en relevantie te maken. Pas als je dingen doet die dicht bij je eigen persoonlijke doelen liggen, ervaar je dat je heel zinvolle dingen aan het doen bent,


Simon Sinek maakte daar al in 2009 een fantastische video over waarin hij spreekt over de 'golden circle', ofwel de why-how-what. Samengevat zegt hij dat de meest succesvolle bedrijven/organisaties/personen handelen vanuit een Why (waarom doen we de dingen die we doen). De volgende stap is Hoe we daar invulling aan geven en pas als laatste Wat we dan precies doen. We zijn standaard geneigd om als eerste vanuit de Wat te denken en bedenken wat we allemaal gaan doen. Met meer dan 13 miljoen views en dito verkopen van zijn boek, is zijn aanpak wel een klassieker geworden.


Toen ik ben begonnen met mijn eigen life coach praktijk heb ik natuurlijk ook mijn eigen why-how-what bepaald en het lijkt mij in ieders belang dat ik deze met jullie deel:


Mijn 'Why':

- ik wil hét verschil in de huidige situatie van mijn klanten maken waardoor zij weer- en meer plezier in het leven hebben. Ik lever een positieve bijdrage in het ontdekken én realiseren van je echte doel in jouw leven.


Mijn 'How':

- client centraal stellen (wie ben je en wat wil je?, jij bepaalt de setting)

- no-nonsense aanpak (doe maar normaal)

- empathisch maar wel duidelijk en helder

- humor (maar altijd met respect)


Mijn 'What':

- jij bepaalt altijd wat we gaan doen en in welk tempo

- duidelijke taal en geen nietszeggende kreten en vaag coachingstaal

- pragmatische gesprekken en oplossingen.

- in een omgeving waar mannen zich thuis voelen (in de praktijk of buiten)


Zolang ik die dingen doe die invulling geven aan mijn persoonlijke "waarom", weet ik dat mijn werk mij energie geeft en geen energie kost.