5 tips om coaching via je werkgever vergoed te krijgen

Oké, je wilt graag via coaching aan je perfectionisme werken maar hoe krijg ik je werkgever zo ver dat hij de kosten vergoed? Daarom 5 tips:


  1. Neem de tijd voor het gesprek en doe het niet even tussendoor. Bij de koffie automaat tussen 2 vergaderingen is niet het goede moment. Plan een gesprek met je leidinggevende in en bereid het goed voor.

  2. Maak je behoefte of probleem niet kleiner dan het is. Wees duidelijk en niet te bang om eerlijk te zijn. Als jij ergens écht last van hebt of zelfs tegen een burnout aanloopt, geef dit dan eerlijk aan en bagatelliseer de problemen niet. Dat gaat je namelijk niet helpen.

  3. Focus op de waarde die coaching voor jou heeft én daarmee voor het bedrijf. Als jij lekkerder in je vel zin en efficiënter werkt, dan profiteert de werkgever daar ook van. Zorg dat dat in het gesprek voldoende duidelijk wordt.

  4. Realiseer je dat coaching voor je werkgever een relatief goedkope en efficiënte manier van investeren is. Door de persoonlijke aandacht leer je veel meer dan een middag met 500 mensen in een congrescentrum zitten, om maar eens een voorbeeld te noemen.

  5. Maak gebruik van persoonlijk ontwikkelbudget. Veel werkgevers bieden hun personeel een persoonlijk trainings- of ontwikkelbudget aan, al dan niet verplicht vanuit de CAO. Maar er zijn meer potjes, bijvoorbeeld een re-integratie budget vanuit een Plan van Aanpak na een burnout of langdurig ziekteverzuim. Maar ook een Persoonlijk Ontwikkelplan kan ruimte bieden om je coaching vergoed te krijgen.

Succes en mocht je nog vragen hebben, schroom dan niet om deze mij te stellen.