MIJN VERHAAL

Mijn verhaal en hoe alles begon

Ik miste in de moeilijke periodes in mijn leven iemand met wie ik simpelweg kon praten en die mij begreep. Therapeuten gaan voor mij veel te diep, op zoek naar je verleden, etc. Dat paste totaal niet bij mij, hielp mij niet. Ik wilde gewoon mijn ervaringen en problemen die ik op dat moment had met iemand delen en iemand die mij hielp om hiermee om te gaan en vooral om te veranderen. Niet vanuit het verleden maar vanuit het nu. Had ik op die momenten maar iemand gehad die onafhankelijk mijn verhaal kon aanhoren en mij liet inzien hoe ik ermee om kon gaan en kon oplossen.

 

En natuurlijk hadden mijn privéproblemen impact op mijn werk. We hebben nu eenmaal niet een knop die we om kunnen zetten als we ons kantoor binnenlopen. Die problemen, gedachten en strubbelingen nam ik ook mee naar mijn werk.

 

Later heb ik voor lange tijd wel een eigen coach gehad. Goh, wat was dat lekker. Je kon over van alles praten zonder dat daar een waardeoordeel aan werd gegeven. Het heeft mij geholpen situaties van een andere kant te bekijken, betere keuzes te maken en mij daardoor beter te voelen.

Waarom een mannencoach?

Ook wij mannen zoeken soms gewoon even iemand om over onze gedachten en problemen te praten. Of het nu over privésituaties gaat of over zaken op het werk. Daar waar vrouwen vaak vriendinnen (of moeders) hebben waar ze goed mee kunnen praten, zijn wij mannen onderling vaak meer slap aan het ouwehoeren. Dat is ook prima, maar soms wil je meer. Wij mannen moeten soms ook even over onze problemen praten, sparren, ons hart luchten. Maar we zijn zo oplossingsgericht! Willen alles analyseren en kunnen verklaren! En als we onze problemen thuis of op het werk niet zelf kunnen oplossen, raken we gefrustreerd en schieten we in de stress. Dan kom je er alleen even niet uit. Dan is het gewoon fijn als iemand je aanhoort, met je meedenkt, je helpt, maar wel iemand die niet direct betrokken is. En daar help ik je bij.

Het verhaal van de mannencoach.JPG

ik ben er voor je problemen en doelen
waar je in je eentje even niet uitkomt

Wat levert persoonlijke coaching mij op?

  • Een onafhankelijk en objectief iemand die zonder mening of oordeel, er uitsluitend voor jou en het behalen van je doelen is.

  • Ondersteuning, bemoediging, motivatie precies op de momenten dat jij het nodig hebt.

  • Focus houden op wat je wil bereiken en bijsturen daar waar nodig.

  • Een spiegel voorhouden waar je van leert.

  • Doorbreken van vicieuze cirkel in gedachten, patronen en gedrag vanuit gewoonten en verwachtingen.

  • Nieuwe inzichten met als gevolg “had ik dit maar eerder geweten…”

Wat maakt mij uniek?

Ik ben een positief ingestelde en enthousiaste coach. Humor is belangrijk, ondanks de ernst van sommige situaties moet er wel gelachen kunnen worden. Ik ben pragmatisch, heb geen vaste methodiek of proces omdat jij bepaalt, omdat jij centraal op nummer 1 staat. Wij bepalen op ieder moment samen waar jij op dat moment het meeste mee bent geholpen. Vanuit een breed theoretisch kader een praktische aanpak.

 

Ik heb een broertje dood aan nietszeggende en vage kreten als “Haal het beste in jezelf naar boven”, “De beste versie van jezelf worden” en “In je kracht komen te staan”. Dat zal je bij mij niet horen.

Geen therapeut

Ik ben geen therapeut, psycholoog of counselor en blijf daarmee weg uit jouw verleden. Ik ben er heel nadrukkelijk niet om psychische problemen of trauma’s uit het verleden te behandelen. Ik focus mij op het heden en op het toekomstige resultaat, zet jou in beweging en zorg ervoor dat jij stappen vooruitzet.