MIJN VERHAAL

1 (3).jpeg

Mijn verhaal en hoe alles begon

Ik miste in de moeilijke periodes in mijn leven iemand met wie ik simpelweg kon praten en die mij begreep. Therapeuten gaan voor mij veel te diep, op zoek naar je verleden, etc. Dat paste totaal niet bij mij, hielp mij niet. Ik wilde gewoon mijn ervaringen en problemen die ik op dat moment had met iemand delen en iemand die mij hielp om hiermee om te gaan en vooral om te veranderen. Niet vanuit het verleden maar vanuit het nu. Had ik op die momenten maar iemand gehad die onafhankelijk mijn verhaal kon aanhoren en mij liet inzien hoe ik ermee om kon gaan en kon oplossen.

 

In mijn zakelijk leven heb ik lange tijd ook een eigen coach gehad. Goh, wat was dat lekker. Je kon over van alles praten zonder dat daar een waardeoordeel aan werd gegeven. Het heeft mij geholpen situaties van een andere kant te bekijken, betere keuzes te maken en je daardoor beter te voelen.

Waarom een mannencoach?

Ook wij mannen zoeken soms gewoon even iemand om over onze gedachten te praten. Daar waar vrouwen vaak vriendinnen (of moeders) hebben waar ze goed mee kunnen praten, zijn wij mannen onderling vaak meer slap aan het ouwehoeren. Dat is ook prima, maar soms wil je meer. Wij mannen moeten soms ook even over onze problemen praten, sparren, ons hart luchten. Vooral als je niet lekker in je vel zit, je er alleen even niet uitkomt. Het is soms gewoon fijn als iemand met je meedenkt, iemand die niet direct betrokken is. En daar help ik je bij.

Maar sommige problemen zijn groter en lossen we niet op met ‘even praten’. Dan gaat het over persoonlijke groei en ontwikkeling. Wat wil jij in je leven veranderen? Dat klinkt misschien ingewikkeld maar het gaat erom dat ik jou help met de drie kernvragen: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? Tijdens een coach traject krijg je van mij meer inzicht in je kwaliteiten, drijfveren, je valkuilen en je (onbewuste) overtuigingen. Deze nieuwe inzichten geven je meer zelfkennis, je weet je beter wie je bent, wat je wil en wat je kwaliteiten zijn. Door deze nieuwe inzichten zal je sneller jouw persoonlijke doelen behalen.

ik ben er voor je problemen en doelen
waar je in je eentje even niet uitkomt

Wat levert persoonlijke coaching mij op?

  • Een onafhankelijk en objectief iemand die zonder mening of oordeel, er uitsluitend voor jou en het behalen van je doelen is.

  • Ondersteuning, bemoediging, motivatie precies op de momenten dat jij het nodig hebt.

  • Focus houden op wat je wil bereiken en bijsturen daar waar nodig.

  • Een spiegel voorhouden waar je van leert.

  • Doorbreken van visuele cirkels in gedachten, patronen en gedrag vanuit gewoonten en verwachtingen.

  • Verandering en resultaat in je leven, veel sneller dan je alleen zou kunnen.

  • Nieuwe inzichten met als gevolg “had ik dit maar eerder geweten…”

Wat maakt mij uniek?

Ik ben een positief ingestelde en enthousiaste coach. Humor is belangrijk, ondanks de ernst van sommige situaties moet er wel gelachen kunnen worden. Ik ben pragmatisch, heb geen vaste structuur, methodiek of proces omdat jij bepaalt, omdat jij mijn materiaal bent. Ik kijk op ieder moment waar jij op dat moment het meeste bent geholpen. Vanuit een breed theoretisch kader een praktische aanpak.

 

Ik heb een broertje dood aan nietszeggende en vage kreten als “Haal het beste in jezelf naar boven”, “De beste versie van jezelf worden” en “In je kracht komen te staan”. Ik behaal de resultaten door aanwezig te zijn in je leven gedurende de hele tijd dat we samenwerken, waar je 365 dagen per jaar 24/7 toegang tot mij hebt. Maar ook doordat ik je committed hou en direct ingrijp wanneer jij je niet aan onze afspraken houdt.

Jij staat op nummer 1

Zoals veel bij mij niet standaard is, is ook mijn praktijk en mijn aanpak niet standaard. In plaats van een kil en zakelijk kantoor stap je bij mij in een ruimte waar jij op de eerste plaats staat en waar jij bepaalt. Waar heb jij op dat moment behoefte aan? Wil je in de lekkere fauteuils ploffen, dan doen we dat. Wil je actiever zijn, dan gaan we aan de bartafel zitten. Voel je je ongemakkelijk als we zo stijf zitten en praat je gemakkelijker als we geen oogcontact hebben, dan gaan we wandelen, een potje darten of zelfs een balletje trappen. Het kan allemaal: jij bepaalt.

Geen therapeut

​Ik ben geen therapeut, psycholoog of counselor en blijf daarmee weg uit jouw verleden. Ik ben er heel nadrukkelijk niet om psychische problemen of voor trauma’s uit het verleden te behandelen. Ik focus mij op het heden en op het toekomstige resultaat, zet jou in beweging en zorg ervoor dat jij stappen vooruitzet.